latinica  ћирилица
21/03/2023 |  09:24 | Аутор: РТРС

Документарни филм "Неки нови Бродвеј" приказан у Грчкој (ФОТО)

Грчка премијера филма "Неки нови Бродвеј", редитеља Дениса Бојића, одржана је синоћ у Солуну, у препуној сали градског позоришта "Мелина Меркури", у организацији Представништва Републике Српске у Грчкој.
"Неки нови Бродвеј" приказан у Грчкој - Фото: РТРС
"Неки нови Бродвеј" приказан у ГрчкојФото: РТРС

Пројекцији филма присуствовала је екипа филма предвођена директором Даун синдром центра Бањалука Зораном Јелићем, затим шеф Представништва Републике Српске у Грчкој Јелена Јовановић, конзул жеран Србије у Солуну Јасмина Милачић, начелник општине Каламарја Дардаманелис, замјеник градоначелника Солуна и предсједник удружења Даун центра у Грчкој Николаос Зеимбекис, грчки ђаци који уче српски језик предвођени професорицом Маријаном Милуновић, као и други представници дипломатског, културног и јавног живота Грчке.

Пред почетак филма окупљенима се путем видеа обратио и амбасадор особа са Дауновим синдромом Владо Ђајић.

Неки нови Бродвеј" приказан у Грчкој (Фото: РТРС)

Поводом прославе 21. марта, Свјетског дана особа са Дауновим синдромом, вечерас ће Даун центар из Бањалуке и Даун центар Грчке потписати меморандум о братимљењу.

Дугометражни документарни филм "Неки нови Бродвеј" је настао у продукцији Радио-телевизије Републике Српске и Даун синдром центра из Бањалуке, и први је дугометражни филм из БиХ који се бави проблемом социјалне рехабилитације особа са Дауновим синдромом старијим од 18 година.