latinica  ћирилица
21/03/2023 |  12:52 ⇒ 12:57 | Аутор: sputniknews.com

Србија и Италија потписале 11 докумената о сарадњи

Представници Србије и Италије потписали су данас, на Форуму за пословну и научну сарадњу, 11 докумената о сарадњи двије земље.
Пословни форму Србије и Италије (Фото: EPA/ANDREJ CUKIC) -
Пословни форму Србије и Италије (Фото: EPA/ANDREJ CUKIC)

У Палати Србија, у оквиру званичне посете италијанске државно-привредне делегације Србији, у присуству предсједника Србије Александра Вучића, заједничку изјаву о сарадњи двије земље су потписали први потпредсједник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић и потпредсједник Савјета министара и министар спољних послова Италије Антонио Тајани.

Споразум о филмској копродукцији између Владе Србије и Владе Италије потписали су потпредсједница Владе Србије и министарка културе Маја Гојковић и министар Антонио Тајани.

Споразум између двије Владе о узајамном признавању и замјени возачких дозвола потписали су министар унутрашњих послова Србије Братислав Гашић и амбасадор Италије у Београду Лука Гори.

Меморандум о разумијевању између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Министарства инфраструктуре и транспорта Италије о сарадњи у области транспортне инфраструктуре потписали су министар грађевинарства Србије Горан Весић и амбасадор Лука Гори.

Меморандум о разумијевању између Владе Србије и Агенције за осигурање послова спољне трговине САЦЕ потписали су министар унутрашње и спољне трговине Србије Томислав Момировић и извршна директорка Агенције за осигурање послова спољне трговине САЦЕ Алесандра Ричи.

Меморандум о разумијевању између Владе Србије и Института за интернационализацију италијанских компанија СИМЕСТ потписали су министар Момировић и предсједник Института СИМЕСТ Пасквале Салцано.

Затим, Меморандум о разумијевању између Владе Србије и банке Каса Депосити е Престити потписали су министар унутрашње и спољне трговине Србије Томислав Момировић и извршни директор банке Дарио Сканапјеко.

Меморандум о сарадњи између Привредне коморе Србије и Конфедерације италијанске индустрије у Србији потписали су предсједник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и предсједник Конфедерације италијанске индустрије у Србији Патрицио деи Тос.

Меморандум о разумијевању у области пољопривреде и прехрамбене индустрије потписали су предсједник ПКС Марко Чадеж и извршни директор Удружења Филиера Италиа Луиђи Скордамаља.

Меморандум о разумијевању на пољопривредном истраживању и сарадњи између Истраживачко-развојног института за информационе технологије биосистема Србије Биосенс и Савјета за пољопривредна и економска истраживања Републике Италије потписали су директор Биосенса Владимир Црнојевић и генерални директор Савета Стефано Вакари.

Меморандум о разумијевању између Српског удружења инжењера консултаната и Италијанског удружења инжењерских, архитектонских и техничко-економских консултантских организација потписали су потпредсједник Српског удружења инжењера консултаната Никола Матић и потпредсједник Италијанског удружења инжењерских, архитектонских и техничко-економских консултантских организација Роберто Карпането.