latinica  ћирилица
21/03/2023 |  12:55 ⇒ 22/03/2023 | 10:51 | Аутор: ТАНЈУГ

Милатовић: Најбољи могући односи са Србијом у интересу свих

Кандидат Покрета Европа сад у другом кругу предсједничких избора у Црној Гори, Јаков Милатовић каже да ће се, ако буде изабран, заложити за најбоље могуће односе са Србијом, што је у интересу грађана обију држава.
Јакови Милатовић (Фото: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/nr) -
Јакови Милатовић (Фото: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/nr)

- Нажалост, у претходном периоду често није био такав случај. Сјећате се оних политички затворених граница 2020. године које су потупуно уништиле привреду и туризам те године? Ми са свим земљама у региону желимо и хоћемо најбоље могуће односе. Желимо да унаприједимо економску сарадњу. Мислим да постоји велики потенцијал - навео је Милатовић у интервјуу за Еуроњуз Србија.

Као примјере пројеката на којима жели да ради са Србијом истакао је ауто-пут од Бара до Београда и изградњу јадранско-јонског ауто-пута.

 - То су ствари о којима желимо да разговарамо са Београдом, Сарајевом, Тираном. Не желимо да се враћамо у политике у које нас је Мило Ђукановић нон-стоп враћао - рекао је Милатовић.

На питање о томе што га присталице ДПС оптужују да је експонент СПЦ и Београда, кандидат покрета Европа сад каже да је крштен у Српској православној цркви, у Митрополији Црногорско-приморској, да је вјерник, али да је прије свега слободан човјек, који ће као предсједник да третира на исти начин све грађане.

Понавља да се залаже за најбоље односе са Београдом и додаје да су регионалне интеграције темељ европских интеграција.

- Њемачка, Француска, земље Бенелукса и Италија су управо кроз регионалну сарадњу направиле први корак ка ономе што су касније биле економске интеграције. Зато видим регионалне економске интеграције као суштински неодвојиви дио наших европских интеграција - навео је, између осталог, Милатовић.