latinica  ћирилица
21/03/2023 |  16:05 ⇒ 17:41 | Аутор: РТРС

Сутјеска и Борац играју за четвртфинале купа и за градњу спомен-крста погинулим борцима (ВИДЕО)

Фудбалски клуб Борац премијерлигаш БиХ из Бањалуке, у четвртак ће се у Фочи, са домаћом Сутјеском, састати у осмини финала Купа "Др Милан Јелић".
ФК Сутјеска (Фото: instagram.com/fk_sutjeska_foca) -
ФК Сутјеска (Фото: instagram.com/fk_sutjeska_foca)

Утакмица ће имати и добротворни карактер, јер је приход од улазница намијењен за градњу спомен крста погинулим борцима Војске Републике Српске на брду Дуб.

Највећи фудбалски клуб у Српској и храбре прволигаше из Фоче који посљедњих година нижу успјехе, осим квалитетне игре повезује чињеница да је више њих играло у редовима Борца.

Међу њима и Никола Мојовић, који је прије четири године играо за бањалучки клуб и са њим изборио пласман у Премијер лигу БиХ. Добру фудбалску представу, од чијих улазница по цијени од по три КМ ће помоћи изградњу спомен обиљежја.

- Утакмица са Борцем има и хуманитарни карактер, јер ће сав приход од продатих улазница бити дониран за изградњу спомен-крста на Дубу, тако да позивам све навијаче Сутјеске и љубитеље фудбала да дођу, да нас истински подрже и да, надамо се, сви заједно прославимо побједу - рекао је Никола Мојовић спортски директор ФК Сутјеска Фоча.

Зоран Обреновић фудбалер Сутјеске је нагласио да иду на побједу, као и на свакој утакмици.

- Позвао бих Хавере да дођу, њихова подршка нам много значи, а разлог више је и лијеп гест нашег клуба да помогне градњу спомен-крста на Дубу - додао је Обреновић.

Два клуба повезује и прослављени фудбалер Дарко Војводић некада тренер Бањалучанима са којим су освојили титулу првака Српске, а садашњи предсједник Сутјеске. Уз добродошлицу Борцу, истиче и да приход с утакмице је знак захвалности општини Фоча која улаже у развој клуба.

- Ми смо као клуб дужни да врате локалној заједници све оно што она пружа, па је учествовање у градњи спомен-крста само један у низу будућих корака Сутјеске - нагласио је Дарко Војводић предсједник ФК Сутјеска.

Спомен-крст на брду Дуб изнад Фоче за погинуле српске борце из Превраћа који ће бити висок око 15 метара градиће мјесна заједница Душаново и Организација породица погинулих бораца.