latinica  ћирилица
21/03/2023 |  16:35 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Кабинет предсједника и Влада Српске издвојиће два милиона КМ за отпремнине у Билећи (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да ће Кабинет предсједника и Влада Српске издвојити по милион КМ за отпремнине за раднике општине Билећа који су технолошки вишак.
Додик у Билећи - Фото: РТРС
Додик у БилећиФото: РТРС

Додик је рекао да ће за 80 радника бити обезбијеђене отпремнине у износу од 23.000 до 28.000 КМ, подсјећајући да 60 одсто буџета општине иде за финансирање плата, додајући да проблем превеликог броја запослених мора бити ријешен. 

- Пет плата није исплаћено. Ја ћу из Кабинета предсједника у наредних мјесец, мјесец и по, издвојити средства за једну плату. То свакако није рјешење, рјешење су отпремнине - истакао је Додик након састанка са руководством општине Билећа.

Он је поручио да овај роблем мора бтии ријешен, како би се обезбиједило нормално функционисање и развој општине.

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић рекао је да ће Влада и предсједник Српске помоћи овој општини да изађе из финансијских проблема, захваљујући ономе што је данас договорено.

Вујовић је рекао да је међу приоритетима довођење општинског буџета у функцију, односно да општина може редовно да исплаћује плате, сервисира обавезе и враћа дугове.

- То значи да ћемо морати да ријешимо вишак радника који ова општина има на неки задовољавајући начин за све - и за раднике и локалну управу - рекао је он.

Састанку Додика са начелником Билеће и предсједником Скупштине општине Матом Вујовић, присуствовали су и генерални директор Електропривреде Лука Петровић, министарка финансија Републике Српске Зора Видовић, те министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саво Минић.

Додик је претходно посјетио Гацко гдје је присуствовао склапању уговора Електропривреде Републике Српске и Рудника и Термоелектране Гацко вриједног више од 360 милиона КМ за заједнички наступ на тржишту електричне енергије.