latinica  ћирилица
21/03/2023 |  22:01 | Аутор: СРНА

Пола милиона КМ за обнову Саборне цркве у Мостару

Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић изразио је задовољство што је Градска управа приликом креирања буџета нашла начин да са пола милиона КМ помогне обнову Саборне цркве Свете Тројице у Мостару.
Саборни храм у Мостару - Фото: РТРС
Саборни храм у МостаруФото: РТРС

Миливојевић је изразио наду да ће и градоначелник Мостара Марио Кордић и предсједник Вијећа Салем Марић бити укључени и помоћи у тражењу новца са виших нивоа власти да се коначно заврши једини велики вјерски објекат у БиХ који није обновљен.

Он је у вези са документом градског буџета за ову годину изразио задовољство што постоји раст прихода и буџета и да је то сигурно дијелом заслуга и Градске управе и Градског вијећа.

Говорећи о буџету, Миливојевић је изразио наду да ће сви пројекти који су започети бити завршени и да ће се наставити истим темпом са додатним пројектима.

Миливојевић је рекао и да је задовољан што су његови ранији амандмани значајно уважени и да ће подржати овај документ.

- Драго ми је да ће ове године неки од великих пројеката посебно када је ријеч о водоснабдијевању Житомислића, Губавице, Пијесака или Косора бити завршени. Тражио сам да се значајније посветимо питању водоснабдијевања, не само у насељу Жељуша које нема никако воду, него у цијелом том дијелу које се снабдијева из изворишта Салаковац - рекао је Миливојевић.

Он је додао да је то капитални пројекат и да се ове године треба почети са санацијом цјевовода, чиме ће бити уштеђене знатне количине воде.

- Надам се да ћемо заокружити ту финансијску конструкцију и да ће сви који се снабдијевају из Салаковца бити ријешени - рекао је Миливојевић.

Миливојевић је затражио да се у приједлогу буџета на ставци за адвент, Нову годину и Рамазан од 325.000 КМ уврсти и ставка за Православну нову годину чиме би искорачили и на том пољу и задовољили још један дио популације Мостара, што је и усвојено.

Миливојевић је затражио и да се накнада од електропривреда која је пренесена из прошле године а чија је намјена за асфалтирање на подручју Жељуше и Лишана од 90.000 КМ остави у буџету, а да се нови износ од 80.000 КМ усмјери на асфалтирање у Ходбини, што је исто усвојено.