latinica  ћирилица
21/03/2023 |  22:51 | Аутор: СРНА

"Ноћ богова" пред прњаворском публиком

Познати београдски глумци Војин Ћетковић, Дејан Луткић и Небојша Илић извели су вечерас у Дому културе у Прњавору представу "Ноћ богова" која говори о односу власти према умјетности и одговара на питање да ли људи из политике и умјетности могу бити пријатељи.
Прњавор - изведена представа "Ноћ богова" - Фото: СРНА
Прњавор - изведена представа "Ноћ богова"Фото: СРНА

Небојша Илић, који у представи тумачи лик писца Молијера, рекао је за Срну да је та врста пријатељства могућа али само накратко и углавном се завршава на штету умјетника.

- Једни другима смо потребни, политичари тиме стичу легитимитет озбиљних људи, а с друге стране уметност и култура не могу без подршке државе, само што је, чини ми се, раније било много више слуха - рекао је Илић.

Лик краља Луја Четрнаестог игра Војин Ћетковић који је истакао да је представа, која се изводи од 2015. године, заживјела у Републици Српској, односно у Бањалуци, гдје су за једно вече одиграли двије представе.

- У Бањалуци смо одиграли још 10-15 представа, а онда смо почели да играмо широм Републике Српске. Били смо чак и у неким местима која немају услове, салу, успели смо позориште доведести и у најудаљеније крајеве, што је јако добро примљено. Људи су били захвални што смо дошли да пред њима играмо, дали смо неки нови смисао томе што радимо - појаснио је Ћетковић.

И Дејан Луткић, коме је у представи додијељен лик дворске луде, изразио је велико задовољство пријемом код публике и њиховим повратним реаговањем на представу.

- Публика нас у Републици Српској сјајно прихвата где год се појавимо, људи с великом пажњом прате представу - навео је Луткић.

Представа "Ноћ богова" изведена је у оквиру програма поводом обиљежавања 24. марта, Дана општине Прњавор.