latinica  ћирилица
22/03/2023 |  09:09 | Аутор: Агенције

Пантер: Покушаћемо да одбранимо домаћи терен

Капитен кошаркашка Партизана Кевин Пантер изјавио је за клупску телевизију да ће његова екипа покушати да одбрани домаћи терен и усрећи навијаче у наредним утакмицама Евролиге. Кошаркаши Партизана у наредних десет дана играју четири важне утакмице.
Кевин Пантер и Јохан Воитман (Фото: EPA-EFE/MATTEO BAZZI, илустрација) -
Кевин Пантер и Јохан Воитман (Фото: EPA-EFE/MATTEO BAZZI, илустрација)

Црно-бијеле прво Очекује меч са Олимпијакосом у петак, потом два дана касније утакмица са Цедевита Олимпијом и наредне недјеље дуели са Реалом и Барселоном.

- Пред нама су двије тешке недјеље, најтеже на крају регуларног дијела сезоне. Почевши од петка. Даћемо све од себе, бити позитивни, радићемо као и током цијеле сезоне. Покушаћемо да одбранимо домаћи терен и усрећимо навијаче и себе. Имамо своје циљеве. Карактер се гради у тешким моментима, као оним у децембру. Многи ће стајати уз тебе само када имаш резултат. Али у најтежим тренуцима видиш од чега си направљен. Видјели смо какву подршку имамо. То је била шанса да очврснемо. Наставили смо и ти тренуци су значајни када се боримо за плеј-оф, сутра можда и за фајнал фор - изјавио је Пантер.

Осврнуо се потом амерички бек на капитенку траку коју је понио ове сезоне, као и на однос са наивјачима Партизана.

- Цијеним то и рекао сам на почетку сезоне. Велика је част и људи то овдје озбиљно схватају. Овај клуб је озбиљан и мислим да је то одговор на мој приступ и однос према игри и тиму. Част је када те овакав клуб и овакви навијачи прихвате као капитена. Нарочито као странца. Сваким даном покушавам то да оправдам. Нисам савршен, нити покушавам да будем, али желим да оправдам то на свакој утакмици и тренингу. Не показујем емоције док играм. Искрено, када показујем емоције, онда су то посебне ситуације. Много пута, навијачи изазивају емоције које ја не испољавам. Утакмице су жестоке, а они су у самој игри и заиста им је много стало. То и код мене изазове да искажем емоције - закључио је Пантер.