latinica  ћирилица
22/03/2023 |  10:14 ⇒ 18:08 | Аутор: РТРС

Додик и Вишковић у Требињу: Биће реализован пројекат изградње ауто-пута према Вишеграду (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Радован Вишковић састали су се данас у Требињу са руководством овог града.
Састанак у Требињу -
Састанак у Требињу

На састанку Додика и Вишковића са градоначелником Мирком Ћурићем, његовим замјеником Драженом Бошковићем, те предсједником Скупштине града Драгославом Бањком, између осталог, било је ријечи и о путној инфраструктури.

Додик је рекао да су договорили да се реализује идеја изградње ауто-пута и брзе цесте од Требиња до Вишеграда.

- На неким дионицама ће то бити ауто-пут, а на неким брза цеста. Циљ је да се спојимо код Вишеграда на конекцији према Србији и према Источном Сарајеву - појаснио је Додик.

Додик је рекао да је Требиње успјешна локална заједница предвођена градоначелником и његовим тимом, а да су стратешке приоритетне гране енергетика, пољопривреда и туризам правилно одабрани и да ће морати да се прате кроз конкретне планове и организацију.

- Овај град ће бити отворен када се изгради аеродром, то је у процедури, нико није одустао од тога - рекао је Додик.

 Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић очекује да ће до краја марта почети изградња Болнице у Требињу, која ће бити најсавременији здравствени центар.

Вишковић је навео да ће у наредним данима бити издате грађевинске дозволе за припремне радове и очекује да ће до краја марта почети градња тог објекта за који је рекао да је један од највећих инвестиција у овом дијелу Српске.

У Требињу ће се градити модеран конгресни центар са спортском двораном и парком, изјавио је градоначелник Мирко Ћурић.

- Заједнички ћемо наступити да се изради идејни пројекат, да добије подршку Електропривреде Републике Српске и Града, уз подршку Владе Републике Српске - рекао је Ћурић.

Састанку су присуствовали и министарка финансија Републике Српске Зора Видовић, министар пољопривреде, шумарства и водопроивреде Саво Минић, министар енергетике и рударства Петар Ђокић, те министар привреде и предузетништва Војин Митровић, као и генерални директор "Електропривреде Републике Српске" Лука Петровић.