latinica  ћирилица
22/03/2023 |  10:51 | Аутор: ТАНЈУГ

Милатовић: Што је доста, доста је; Дошао је крај Ђукановићевом пустошењу земље

Предсједнички кандидат Покрета Европа сад Јаков Милатовић у наставку кампање за други круг предсједничких избора поручио је да је дошао крај пустошењу Црне Горе од његовог противкандидата Мила Ђукановића и обећао да ће земљи донијети слободу када ће, како каже, сви заједно стварати нови систем вриједности.
Јаков Милатовић (Фото: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/bs) -
Јаков Милатовић (Фото: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/bs)

Милатовић је истакао да су за велику подршку коју је остварио у првом кругу избора за предсједника Црне Горе заслужни резултати из претходног периода, добра кампања и послате поруке којим се народ ујединио око идеје о бољој Црној Гори, која подразумијева морални и друштвени опоравак.

- Због погрешне политике оних који су нас уништавали, више од 100 хиљада грађана је напустило Црну Гору. Ти људи не живе у џеповима и нису резервоари који служе да се маневрише изборима. То су наши грађани које је управо политика Мила Ђукановића отјерала. Што је доста, доста је - изјавио је Милатовић, саопштено је из ПЕС-а.

Црна Гора је, истиче, била више европска прије Ђукановића, јер је начин на који је он третирао државу трајно успорио њен развој и друштвени напредак што се јасно огледа и кроз стање које је затечено 2020. године.

- Ипак, постоји велики потенцијал и немамо више ни дана за губљење. Желимо да учинимо ову земљу по мјери свих њених грађана – економски јаку и инфраструктурно повезану, како бисмо покренули убрзани развој и приближили се ономе чему смо заслужили - казао је Милатовић.

Истиче да његовом претходнику и човјеку који се годинама премјешта са функције на функцију људи више не вјерују.

- После 30 година посвећености личној користи нема кредибилитет да буде предсједник. Свакако, он никада није ни био предсједник свих грађана - навео је Милатовић.

Очекује да ће захваљујући борцима против неправде и оних који се никада нису предали под притиском режима бити у прилици да, како каже, сви заједно пронесу бакљу слободе кроз цијелу Црну Гору.

- Успећемо заједно - поручио је Милатовић.