latinica  ћирилица
22/03/2023 |  11:26 ⇒ 11:26 | Аутор: РТРС

У Српској 12 новозаражених

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 76 лабораторијска узорака, вирус корона потврђен је код 12 особа.
Вирус корона (@Vlada_Srpske) - Фото: Тwitter
Вирус корона (@Vlada_Srpske)Фото: Тwitter

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 76 лабораторијска узорака, а нови вирус корона потврђен је код 12 особа.

Ради се о пет мушкараца и седам жена.

Према мјесту пребивалишта, по три особе су из Бањалуке и Бијељине и по једна особа је из Власенице, Градишке, Добоја, Зворника, Теслића и Угљевика.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај, женска особа старије животне доби из Бањалуке.

До сада је у Републици Српској потврђен 120.961 случај вируса корона, а преминуле су укупно 6.643 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је укупно 456.457 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 34, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 19, а у осталим болницама 15. На респиратору су двије особе (УКЦ Републике Српске).