latinica  ћирилица
22/03/2023 |  11:49 ⇒ 11:56 | Аутор: Агенције

Алкараз: Желим да будем један од најбољих играча у историји тениса

Најбољи тенисер свијета Шпанац Карлос Алкараз изјавио је данас да жели да буде један од најбољих играча у историји овог спорта, преноси Јуроспорт.
Карлос Алкарас (Фото: EPA-EFE/RAY ACEVEDO, илустрација) -
Карлос Алкарас (Фото: EPA-EFE/RAY ACEVEDO, илустрација)

Алкараз се тријумфом на турниру у Индијан Велсу вратио на прво мјесто АТП листе.

Шпански тенисер због повреде није играо на првом гренд слем турниру сезоне, Аустралијан опену.

- Много сам размишљао о Рафаелу Надалу док сам се опорављао од повреде. Често када су најбољи играчи ван терена, они често освоје први турнир по повракту. Желио сам да буде један од тих играча. Ту су примјери који су ме мотивисали - као Надалова титула на Аустралијан опену 2022. Затим повратак Новака Ђоковића послије одсуства, освојио је важне турнире. То су примјери који ме инспиришу да се вратим тренингу, зато што желим да се вратим на најбољи ниво и пробам да побјеђујем - рекао је Алкараз.

Шпански тенисер се спрема за одбрану титуле на мастерсу у Мајамију.

- У Мајамију ћу бранити много поена. Размишљам о томе подсвјесно јер желим да буде на врху листе. Увијек смо говорили да је трка за АТП финале важна. Ако имате добру годину, завршићете високо позиционирани. Не бринем превише о одбрани поена, само размишљам да уживам када играм и буде што бољи - навео је најбољи тенисер свијета.

Алкараз је истакао да има неколико циљева у овој сезони.

- Када размишљам о овогодишњем циљу, морам да освојим гренд слем. Или бар да покушам да освојим гренд слем и више мастерса. То су велики циљеви. Остати број један, освојити слемове и мастерсе, то није тајна. Пробаћу да дам најбоље од себе на тим турнирима. Желим да побиједим Надала и Ђоковића, али нисам овдје да им одузимам гренд слемове или да их спријечавам на било који начин да буду најбољи у историји. Покушавам некако да им се приближим. Знам да ће бити веома компликовано, можда чак и немогуће, али у овом свијету морате да сањате велике снове. На крају крајева, то је мој данашњи сан - закључио је Алкараз.