latinica  ћирилица
22/03/2023 |  18:06 ⇒ 21:37 | Аутор: РТРС

Цвијановићева са предсједницом Словеније: Билатерални односи на веома високом нивоу

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић састала се данас у Њујорку са предсједницом Словеније Наташом Пирц Мусар.
Цвијановић и Мусар - Фото: РТРС
Цвијановић и МусарФото: РТРС

На састанку је констатовано да су билатерални односи двије стране на веома високом нивоу и истакнута важност продубљивања међусобног разумијевања, као и јачања сарадње у области образовања, културе и здравства.

Посебно је наглашено да је Словенија међу највећим спољнотрговинским партнерима БиХ и најзначајнијим страним инвеститорима на подручју Републике Српске и Федерације БиХ, те да постоји обострана опредијељеност ка даљем развоју привредних веза.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Током састанка, српски члан и предсједавајућа Предсједништва захвалила је саговорници на подршци коју Словенија у континуитету пружа европском путу БиХ, а која је била нарочито значајна у процесу одлучивања о додјељивању кандидатског статуса за чланство у ЕУ.

Цвијановићева је изразила посвећеност даљем напретку у процесу европских интеграција, уз дијалог домаћих актера, учешће свих нивоа власти, те пуно уважавање њихове уставне позиције дефинисане Дејтонским мировним споразумом.