latinica  ћирилица
23/03/2023 |  09:38 ⇒ 14:25 | Аутор: РТРС

Гласање о размотреним тачкама дневног реда (ВИДЕО)

Посланици Народне скупштине Републике Српске на редовној сједници у Бањалуци разматрили су извјештаје о пословању Агенције за осигурање Српске. У току је дан за гласање.
НСРС -
НСРС

 

У току је пауза, након које слиједи дан за гласање.

Пренос Скупштине можете пратити на РТРС плус и нашем порталу.

Агенција за осигурање Републике Српске усвојила је подзаконске прописе с циљем очувања стабилности и развоја овог сектора, истиче се у извјештају о раду ове агенције у 2021. години.

- Усвојени су правилник о измјенама и допунама правилника о улагању средстава друштава за осигурање и измјене правилника о међусобним односима заступника у осигурању и друштава за осигурање и ограничењу провизије заступника у осигурању - наводи се у извјештају.

Народна скупштина Републике Српске размотрила је извјештај о стању у банкарском систему Републике Српске за 2021. годину и извјештај о пословању и резултатима рада са финансијским извјештајем Агенције за банкарство Републике Српске за ту годину.

Посланик ПДП-а Диана Чекић сматра да овај извјештај показује да су повећани депозити у банкама, а то значи да је смањена инвестициона активност.

Славиша Марковић из ПДП-а мишљења је да пословање Инвестиционо-развојне банке / Републике Српске треба ставити под контролу Агенције за банкарство Републике Српске.

Новоизабране судије Уставног суда Републике Српске Радомир Лукић и Свјетлана Брковић положили су заклетву у Народној скупштини Српске.

---------

Парламент Српске јуче је размотрио извјештај Комитета за координацију надзора финансијског сектора Српске за 2021. годину, чијим планом рада се предузимају активности у вези са акционим планом за заједничко тржиште Балкана за период 2021-2024. година.