latinica  ћирилица
23/03/2023 |  12:03 | Аутор: Агенције

Мелоун: Јокића прљавим, ружним критикама искључују из МВП трке (ВИДЕО)

Тренер Денвер нагетса Мајк Мелоун критиковао је приступ дискусијама везаним за играче који заслужују МВП признање, истичући да се више гледа како да се остали критикују умјесто да се истичу позитивне особине нечијих фаворита.
Мајк Мелоун (Фото: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT, илустрација) -
Мајк Мелоун (Фото: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT, илустрација)

Мелоун је послије побједе Денвера над Вашингтоном нагласио значај особина које красе Николу Јокића и да се није промијенио од првог дана у НБА лиги.

- Исправан, то је он. Успјех, слава и богатство га нису промијенили, а ја сам с њим од првог дана. То је ријеткост у НБА. Освајате МВП награде, побјеђујете на високом нивоу, потписујете највећи уговор у историји НБА, то мијења многе људе. Никола је и даље исти, скроман, несебичан, стидљив, не воли центар пажње - рекао је Мелоун за "Џокера", који је убацио 31 поен у "српској ноћи" у главном граду САД.

Џоел Ембид је преузео од Јокића прво мјесто међу главним кандидатима на МВП признање. Тренер Нагетса је био врло искрен на ту тему.

- У погледу на претходне двије године се дешава ружан заокрет у МВП дискусијама. То нервира много људи, укључујући и њега. Постоји много кандидата за ту награду: Ембид, Дончић, Тејтум...Сви заслужују. Сада се дешава да се не промовише добро код једног играча, него се блате остали и то је смијешно. Подржавај велике играче, не критикуј их. Развијај их и ко год освоји, лијепо по њега. То је оно што ме нервира ове године, постало је гадно и ружно - изјавио је Мелоун.