latinica  ћирилица
23/03/2023 |  12:36 ⇒ 13:26 | Аутор: СРНА

Цицовић: Бестијално бомбардовање и Србије и Српске

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић рекао је данас да бестијално НАТО бомбардовање српског народа у Србији и у Републици Српској представља израз највулгарније мржње према српском народу, те истакао значај јединства и његовања културе сјећања.
Млађен Цицовић - Фото: СРНА
Млађен ЦицовићФото: СРНА

Цицовић је на округлом столу "Агресија НАТО - 24 године послије", одржаном у Дому војске у Београду, рекао да је НАТО бомбардовање имало дубоке коријене у прошлости, те да је разбијање Југославије било преломни тренутак од којег су све западне оштрице отворено окренуте само у Србе.

- Овај дан, као дан сјећања на бестијално бомбардовање Србије бомбама са осиромашеним уранијумом од стране Америке и њених сателита из ЕУ сабраних у НАТО 1999. године, истовремено је и дан који Србе из Српске подсјећа на исто такве бомбе, под којим су бранили и одбранили своју Републику - рекао је Цицовић.

Срби су, напомиње, постали ратни циљ и у Словенији, што су историчари забиљежили као "Мали прљави рат", у Хрватској одакле је протјерано више од 200.000 Срба са вјековних огњишта и гдје су од конститутивног народа постали национална мањина, и у БиХ, гдје су муслиманско-хрватској ратној коалицији обилато помагали муџахедини са истока, НАТО са запада.

Он је навео да се и сада отворено води рат против Срба, додуше, политичким и економским притисцима и уцјенама уз отворене пријетње ратом, ако се не испуни оно што се тражи, а тражи се сваки пут више.

Цицовић је додао да у БиХ угрожавају уставну позицију Републике Српске, не поштујући Дејтонски мировни споразум, а Србији отимају јужну српску покрајину Косово и Метохију, не поштујући Резолуцију 1244.

Он је оцијенио да су страшна разарања Србије, цивилне и војне жртве, неизљечиве болести код оних које су бомбе промашиле, али их је и у Српској и у Србији погодио осиромашени уранијум, па умиру полако и болно, што се не може опростити.

Друга страна је, наводи, печат срама на свим земљама ЕУ, чији су војници учествовали у рату против старог европског народа, а то значи и против Европе.

Цицовић је подсјетио на чувену "Доктрину америчке борбе против Истока", која истовремено представља и све западне доктрине против словенских народа, а у којој су први на удару историјско памћење, па култура, те морални кодекси у којима је православна вјера и узор и опомена.

Имајући све то у виду, Цицовић је нагласио значај српског јединства и јединства свих Срба у његовању културе сјећања, очувања православне вјере, језика и писма, као и јединствености културног и информативног простора са двије стране Дрине, посебно брижног његовања историјских вриједности.

Он је напоменуо да је Република Српска ове године закорачила у четврту деценију и сигурно је да никад неће одустати од жеље за свесрпским уједињењем, за једну одбрану свих српских историјских, територијалних, културних и моралних вриједности.

Скуп је одржан у организацији Београдског форума за свијет равноправних, Клуба генерала и адмирала и СУБНОР-а Србије, а учествовали су бивши генерали и званичници некадашње СР Југославије.