latinica  ћирилица
23/03/2023 |  12:48 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

Добој: Откривен 31 мигрант; Одузета два аутомобила, четири возача лишена слободе

Припадници Полицијске управе Добој открили су 31 страног држављанина без идентификационих докумената, саопштено је из ове управе.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

У синоћњим појачаним активностима полиције одузет је аутомобил опел у насељу Баре, којим је прије стицања права управљало лице из Дервенте чији су иницијали В.В, а у којем се налазило 11 страних држављана без идентификационих докумената.

За В.В. је утврђено да за казне дугује 4.550 КМ.

У Добоју је ухапшено и лице из овог града чији су иницијали К.А, које се оглушило о наредбу полиције да заустави аутомобил фолксваген, којим је у више наврата нагло стартовало према службеном возилу у намјери да га удари. Контролом је у овом аутомобилу затечено десет страних држављана без идентификационих докумената.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој који се изјаснио да овај случај има обиљежје кривичног дјела напад на службено лице у вршењу дужности.

Током контроле аутомобила опел којим је управљало лице из Дервенте чији су иницијали Н.Б. пронађено је десет страних држављана без идентификационих докумената.

Из полиције наводе да је у вези са проналаском 31 страног држављанина обавијештена добојска Теренска канцеларија Службе за послове са странцима.

У добојском насељу Баре одузет је опел којим је прије стицања права управљало лице из Модриче чији су иницијали Д.П, које има дуг за казне од 4.680 КМ.

Полиција у Станарима је ухапсила возача из ове општине чији су иницијали С.С. који је управљао возилом под дејством алкохола у организму од 2,25 промила. У Модричи је ухапшен пијани возач из ове општине Ђ.Л. који је има 1,70 промила, а у Дервенти возач из овог града Д.Т. са 1,54 промила.