latinica  ћирилица
23/03/2023 |  13:13 ⇒ 13:14 | Аутор: РТРС

Ђурђевић: Усвојен низ одлука у интересу града

Скупштина града Бијељина усвојила је данас свих 47 тачака дневног реда које су клубови одборника скупштинске већине анализирали и подржали на консулатацијама претходних дана, рекао је предсједник локалне скупштине Александар Ђурђевић.
Александар Ђурђевић - Фото: РТРС
Александар ЂурђевићФото: РТРС

- Надамо се да је ово на неки начин знак добре воље и искорак ка нормализацији односа у граду, јер сматрам да даља радикализација у било којем смислу апсолутно ником ништа неће донијети добро и да је нашем народу доста подјела и сукоба", рекао је Ђурђевић.

Он је додао да је и у претходном периоду Скупштина из своје надлежности усвајала све што је било у интересу града и најавио да ће тако и наставити.

Као најважније одлуке навео је давање сагласности на приватизацију 140 станова у власништву града у избјегличком насељу "ГТЦ", као и приједлог одлуке о успостављању и начину функционисања модела суфинансирања мјера побољшања енергетске ефикасности у стамбеном сектору.

Према његовим ријечима, усвојена је одлука о кориштењу средстава из Компензационог фонда којим ће још два милиона КМ дозначена из овог Фонда, односно Владе Републике Српске, бити уложена у семберска села, на приједлоге савјета мјесних заједница који ће одлучивати шта ће се радити у ком селу.

Ђурђевић је истакао и приједлог програма додјеле бесповратних средстава за суфинансирање куповине сеоске куће са окућницом у Бијељини, што је ставка која је већ уврштена у буџет града.

Предсједник Скупштине града рекао је да градоначелник и његови сарадници нису присуствовали сједници, али су јуче били на припремном састанку и образложили све тачке дневног реда