latinica  ћирилица
23/03/2023 |  15:32 ⇒ 16:46 | Аутор: РТРС

Цвијановићева са предсједником ГС УН: Досљедно поштовање Дејтона од суштинског значаја

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић разговарала је данас у Њујорку са предсједником Генералне скупштине Уједињених нација Чабом Корошијем.
Цвијановић и Короши (фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic/) -
Цвијановић и Короши (фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic/)

Током састанка одржаног на маргинама Конференције "Вода за одрживи развој", саговорници су указали на значај рационалног управљања водама и на неопходност заједничког ангажмана с циљем обезбјеђивања адекватних санитарних услова и довољно питке воде у цијелом свијету. 

На састанку је разговарано и о другим глобалним темама и актуелним политичким приликама у БиХ и региону.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ истакла је да је досљедно поштовање Дејтонског мировног споразума и уставне позиције различитих нивоа власти од суштинског значаја за очување политичке и институционалне стабилности у БиХ.

Цвијановићева је изразила опредијељеност ка јачању регионалне сарадње, те реализацији заједничких пројеката с циљем бржег економског развоја и бољег инфраструктурног повезивања у оквиру региона, саопштено је из Предсједништва БиХ.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Кереши је захвалио Цвијановићевој за одлучну подршку акцији "Вода за одрживи развој".

Кереши је на Твитеру навео да цијени допринос БиХ Конференцији УН о средњорочном прегледу спровођења циљева акције "Вода за одрживи развој" за период 2018-2028. године, као и сталну посвећеност побољшању приступа и управљања ресурсом воде.

Цвијановићева је јуче у Њујорку учествовала на Конференцији УН о средњорочном прегледу спровођења циљева акције "Вода за одрживи развој" за период 2018-2028. године, те разговарала са генералним секретаром УН Антониом Гутерешом и са предсједником Словеније Наташом Пирц Мусар.