latinica  ћирилица
23/03/2023 |  15:57 ⇒ 15:58 | Аутор: РТРС

Пронађена опојна дрога и оружје, ухапшено једно лице

У Источном Сарајеву полиција је ухапсила лице чији су иницијали А.Б. из Кантона Сарајево због почињеног кривичног дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.
Ротација - Фото: илустрација
РотацијаФото: илустрација

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево, Одјељење за организовани криминалитет и дроге, јуче су у претресу два стана у Спасовданској улици у Источном Сарајеву, које користе лица иницијала Е.В. и А.Б. из Кантона Сарајево су пронашли опојну дрогу и оружје.

Извршеним претресима пронађено је и одузето укупно 65,03 грама опојне дроге марихуна, 259 грама опојне дроге спид, два пиштоља, од којих је један гасни пиштољ, 11 комада метака различитог калибра и дигитална вага за прецизно мјерење.

Претреси су извршени на основу наредбе Основног суда у Сокоцу, а уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево

Након документовања предмета Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево против лица Е.В. биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, док ће против А.Б. бити достаљвњен извјештај о почињеном кривичном дјелу неовлаштена производња и промет опојних дрога.