latinica  ћирилица
23/03/2023 |  15:59 ⇒ 16:00 | Аутор: СРНА

Спријечено кријумчарење 16 особа

Припадници Граничне полиције спријечили су кријумчарење укупно 16 особа афроазијског поријекла на подручју општине Вишеград, а у везу са овим кријумчарењем доводе се четири држављана БиХ који су мигранте кријумчарили у путничким возилима.
Гранична полиција БиХ (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција БиХ (Фото: Гранична полиција БиХ)

Због постојања основане сумње да је почињено кривично дјело кријумчарења особа, о свему је обавијештен дежурни тужилац Тужилаштва БиХ, према чијој наредби су поменута лица ухапшена и против њих ће бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Приликом покушаја бијега од припадника Граничне полиције, једно од возила се преврнуло и том приликом повријеђен је возач који се сумњичи за кријумчарење, као и три особе афроазијског поријекла, којима је указана медицинска помоћ у Дому здравља Вишеград, саопштено је из Граничне полиције.

Страни држављани нису посједовали идентификационе документе, а у упитницима за мигранте су изјавили да долазе из Марока, њих девет, и Афганистана, њих седам.

Кријумчарење миграната, припадници Граничне полиције спријечили су јуче и у уторак, 21. марта.

О свему су обавијештени и припадници Службе за послове са странцима БиХ који су преузели рад над кријумчареним мигрантима.