latinica  ћирилица
23/03/2023 |  16:11 ⇒ 18:38 | Аутор: РТРС

Воз ударио мушкарца у Приједору

Мушкарац је погинуо након што га је ударила локомотива у близини путног прелаза Тополик у Приједору, саопштено је из Жељезница Републике Српске.
Пружни прелаз - Фото: РТРС
Пружни прелазФото: РТРС

У саопштењу је наведено да се несрећа догодила у 11.37 часова, када је "на мушкарца који се неовлаштено кретао пругом у близини путног прелаза налетјела дизел локомотива".

- Машиновођа Жељезница Републике Српске је видјевши мушкарца који се креће пругом, више пута давао звучни сигнал, међутим трагедија се није могла избјећи јер се мушкарац није склањао са колосијека - наводи се у саопштењу.

Жељезнице Републике Српске изражавају жаљење и упућују саучешће породици страдалог.

Из ове компаније наводе да су на лице мјеста изашли припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, службе Хитне помоћи, Окружно јавно тужилаштво и Комисија Жељезница Републике Српске.

Увиђај је завршен, а редовно саобраћање возова на прузи Приједор-Омарска успостављено је у 14.59 часова.

Путни прелаз Тополик осигуран је саобраћајним знаковима на путу и троуглом прегледности.

Жељезнице Републике Српске поново апелују на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, буду одговорни према себи и другима, обавезно се зауставе испред путног прелаза и безбједно наставе вожњу након преласка пруге.

Из ове компаније наводе да је данас у 11.00 часова између станица Челинац – Јошавка дошло до лома друге осовине на пружном возилу.

- Безбједност жељезничког саобраћај ни у једном тренутку није била угрожена, а жељезнички саобраћај на прузи Челинац-Јошавка затворен је док трају радови на отпремању пружног возила - наводи се у саопштењу.