latinica  ћирилица
23/03/2023 |  17:18 ⇒ 17:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Премијера филма "Муње опет!" 29. марта у Београду

Наставак култне домаће комедије "Муње" Радивоја Раше Андрића под називом "Муње опет!" биће премијерно приказан 29. марта у Београду, на сцени МТС Дворане, најавила је ауторска и глумачка екипа данас у Лисабон Бару ове установе, након специјалне пројекције за медије.
Екипа филма "Муње опет!" (Фото: Танјуг/ Раде Прелић) -
Екипа филма "Муње опет!" (Фото: Танјуг/ Раде Прелић)

Редитељ Радивоје Раша Андрић казао је да се труди да не размишља много о публици и могућој високој гледаности наставка култног и антологијског остварења, јер би се тада сигурно "смрзао" од страха и не би му било пријатно, те не би ништа постигао са самим филмом.

- Моје је било да се бавим оним што знам, а то је да правим филм, да пазим да прича тече како треба, да не буде много досадно, да се дешавају драмски чворови тамо гдје треба да се одиграју, да се уводе нови ликови и да сваки од њих уђе на занимљив начин. Не смијем да размишљам о публици, јер ме то веома плаши, као и идеја да треба да уопште снимам наставак - истакао је Андрић и додао да он није нимало очекивао да први дио "Муња" постане толико успјешан као акциона комедија из 2001. године.

Он каже да изворни филм није снимао као култни, већ као обичан пројекат, без икаквих надања и очекивања, а онда је филм испао огроман хит.

- Нисам га ја направио култним, већ га је вријеме и публика учинила таквим. Е сада, тај страх да ли ћу успјети да поновим успјех...Овако ја размишљам, "Муње!" су сасвим случајно испале толико успејшне. И сад мислим да нема шансе да се поново случајно деси толика срећа. Сигуран сам да ће бити оних хејтера који ће нас критиковати да су знали да то неће бити исто као први дио, а опет и оних фанова који ће бити веома задовољни и рећи "човјече, ово је стварно добро" - закључио је Андрић.

Осим наведених глумаца из оригинала, од тада нас је на жалост напустио Небојша Глоговац, а Зоран Цвијановић се ипак не враћа својој улози Деде, која је била на посебан начин урнебесна.

Зато је ту поново Маја Манџука, а играју још и – Јелисавета Сека Саблић, Драган Маринковић Маца, Миона Марковић, Ивана Зечевић, Марко Павловић, Ивана Шћепановић, Бојан Вељковић, Милош Ђорђевић, Златија Оцокољић, Никола Вујовић, Стојша Ољачић, као и репер Иван Ивановић Ђус.

Ауторска екипа остала је непромијењена, тако да је сценариста Срђан Анђелић исти, који каже да није имао оптерећење око идеје да ли су можда закаснили са снимањем наставка филма, али му се чини да је редитељ био тиме оптерећен.

- Ми смо се трудили да направимо што забавнији филм, да прије свега и нама буде ведар, јер сматрамо да нам је данас то потребно. Мислим да нисмо закаснили, ово је одличан термин, јер кад је то онако нарасло у нама, онда се и десило - рекао је Анђелић и открио да је послије оригиналног остварења, постојала идеја да се од "Муња" ствара читав серијал од пет наставака.