latinica  ћирилица
23/03/2023 |  18:54 ⇒ 19:00 | Аутор: СРНА

Вулић: У британској и америчкој амбасади раде инструисани Бошњаци из СДА

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да у амбасадама Велике Британије и САД у БиХ раде инсталирани Бошњаци из СДА, инструисани за спровођење политика ка остваривању циља из "Исламске декларације", а то је централизована/исламска БиХ.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Вулићева сматра да је најправичније прекинути комуникацију са њима, јер до сада није постојала српска страна приче, већ искључиво и само бошњачка.

- Запослени у британској и америчкој амбасади у БиХ својски се труде да Републици Српској одузму право на земљу, воду, ваздух и на крају право на национално опредјељење - указала је Вулићева.

Она је истакла да Република Српска има своја права, овлаштења и границе, дефинисане Дејтонским мировним споразумом.

- Нека се у централама ових земаља запитају да ли је демократски, да ли је људски и да ли је хумано у 21. вијеку спроводити тортуру и иживљавање над српским народом? Од представника ових амбасада српски народ није ништа добро, нити похвално доживио. Само санкције, психолошка мучења и пријетње - указала је Вулићева.

Влада Републике Српска усвојила је данас Информацију о прекиду сарадње са америчким и британским дипломатама у БиХ због антидејтонског дјеловања.

"Влада Српске констатује да је Српска присиљена прекинути сарадњу са дипломатама обје амбасаде, те у вези с тим тражи од институција, представника Српске у заједничким институцијама на нивоу БиХ, органа локалне самоуправе у Републици Српској, као и других јавних органа да не сарађују са амбасадама САД и Велике Британије", саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.