latinica  ћирилица
23/03/2023 |  19:12 ⇒ 20:29 | Аутор: СРНА

Стојичић: Важно је његовати лик и дјело Бранка Ћопића

Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић присуствовала је вечерас у Основној школи "Бранко Ћопић" у Бањалуци културно-умјетничком програму у част писца чије име носи ова једна од највећих школа у граду, гдје је истакла да је важно његовати лик и дјело овог писца.
Приредба у част Бранка Ћопића - Фото: СРНА
Приредба у част Бранка ЋопићаФото: СРНА

- Ово је уређена школа, добро организована, која је претходних година санирана тако да дјеца имају добре услове за рад. Влада Републике Српске урадила је и рестаурацију куће Бранка Ћопића у Хашанима, са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и уз средства Владе Србије - рекла је Стојичићева новинарима.

Директор школе Бранка Шпирић истакла је да ову школу похаћа 919 ученика распоређених у 37 одјељења и да сваке године крајем марта обиљежавају дан на сјећање славног писца.

- Трудимо се да организујемо овај дан уз богат културно-умјетнички програм. Драго нам је што можемо да подржимо иницијативу ресорног министарства која је усмјерена на домаће стваралаштво и завичајне писце - истакла је Шпирићева.

Манифестацији у Основној школи "Бранко Ћопић" у Бањалуци присуствовали су бројни ученици, наставници, родитељи и други гости.

Бранко Ћопић рођен је у Хашанима испод Грмеча, а живот трагично завршио у Београду 26. марта 1984. године. Писао је поезију, приповјетке и романе, а прославио се причама за дјецу и младе, које је писао уз дозу хумора која га је карактерисала.