latinica  ћирилица
23/03/2023 |  21:47 | Аутор: СРНА

Борац на пенале бољи од Сутјеске

Фудбалери бањалучког Борца савладали су вечерас у Фочи домаћу Сутјеску бољим извођењем пенала, укупним резултатом 9:8 и пласирали се у четвртфинале Купа "Др Милан Јелић" у којем ће играти против Славије из Источног Сарајева.
Сутјеска - Борац - Фото: СРНА
Сутјеска - БорацФото: СРНА

У прелијепој фудбалској атмосфери, играчи домаћег прволигаша Српске пружили су одличан отпор премијерлигашу БиХ, који је имао више среће у пенал лутрији.

Сутјеска је повела почетком другог полувремена голом Бојана Михајловића, а десетак минута касније на 1:1 изједначио је Јово Лукић.

До краја меча резултат се није мијењао, па су пенали морали да одлуче путника у наредну рунду такмичења.

Изводило се десет серија, Борац је промашио два, а домаћин три пенала.

Прославили су се голман Борца Бојан Павловић и млади Милијан Ковачевић, седамнаестогодишњи момак који је постигао одлучујући погодак и то у свом дебију за први тим Бањалучана.

Поред њих двојице, утакмицу ће посебно памтити и капитен Сутјеске Никола Мојовић, којем је ово био јубиларни 250. наступ за тим из Фоче.

Уочи почетка меча, њему је дрес са бројем 250 уручио некадашњи фудбалер Сутјеске Анте Шимовић.

Утакмица у Фочи, коју је са трибина пратио велики број гледалаца, имала је и добротворни карактер, јер је приход од улазница намијењен за изградњу спомен-крста погинулим српским борцима фочанског насеља Превраћ.

Велики допринос добротворној акцији дао је и клуб из Бањалуке, који је купио 200 улазница.