latinica  ћирилица
24/03/2023 |  07:47 ⇒ 07:48 | Аутор: СРНА

Због клизишта обустављен саобраћај за теретна возила на путу Фоча-Горажде

На дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи због клизишта је обустављен саобраћај за теретна возила, а за остале је могућ пролазак једном траком, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На магистралном путу Брчко-Бијељина и на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице, због санације, саобраћај се одвија успорено уз повремене краткотрајне прекиде. Успорен саобраћај због радова је и на дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Врба у тунелу Чемерно.

Због уклањања објекта и санације клизишта на дионици регионалног пута Србац-Горња Вијака, у Улици Владе Винчића, долази до привремене обуставе саобраћаја сваким радним даном и суботом од 7.00 до 17.00 часова.

Измјене су и на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, те у тунелу Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље-Миљевина.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице и Фоча-Горажде у Филиповићима.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима Станић Ријека-гранични прелаз Брод, Леденице-Црквина-гранични прелаз Шамац и Поребрице-Лепница. Возачима се савјетује да на тим дионицама возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ се санациони радови изводе на истом магистралном путу, али на дионици Чевљановићи-Нишићи, због чега возила од 8.00 до 17.00 часова повремено саобраћају једном траком.

Због санације оштећења на мосту на дионици ауто-пута Високо-Какањ, саобраћај је преусмјерен из возне у претицајну траку.

Због радова спорије се вози на магистралном путу Јабланица-Мостар, у Доњој Јабланици, затим на улазу у Столац из смјера Мостара, као и на раскрсници Горња Калесија-Сапна.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.