latinica  ћирилица
24/03/2023 |  08:29 ⇒ 15:21 | Аутор: РТРС

Додик: Прва бомба која је пала на Србију експлодирала је у сваком српском срцу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је прва бомба која је 24. марта прије 24 године пала на Србију експлодирала у сваком српском срцу гдје год да се нашло.
Милорад Додик (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs) -
Милорад Додик (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs)

- Милица Ракић, трогодишња дјевојчица из Београда, убијена је на ноши, у својој кући, приликом НАТО бомбардовања Србије. Она није једина жртва тог сулудог похода најмоћнијег војног савеза тог времена на једну суверену државу - навео је Додик.

Он је подсјетио да је на данашњи дан прије 24 године почела војна интервенција НАТО-а на Србију без одобрења Савјета безбједности УН.

- НАТО је покренуо ваздушне ударе јер Србија није хтјела да се одрекне 15 одсто своје територије, иако су наводили другачије разлоге за интервенцију - нагласио је Додик на Твитеру.

Он је истакао да за злочине током војне интервенције НАТО-а на Србију нико никада није одговарао, иако је утврђено да је током интервенције НАТО користио и осиромашени уранијум.

- Иако је 24. марта прва бомба пала на Србију, експлодирала је у сваком српском срцу гдје год да се нашло. С тугом се сјећамо сваке жртве и сваког разарања у тој безумној интервенцији, као и свих жртава НАТО бомбардовања у Републици Српској - рекао је Додик.

На данашњи дан навршиле су се 24 године од почетка агресије НАТО-а на СР Југославију у којој је током 78 дана бомбардовања убијено 2.500 људи, међу којима најмање 79 дјеце, док је употреба забрањене муниције са осиромашеним уранијумом изазвала тешке посљедице по здравље становништва, а цијела земља претрпјела страшна разарања.