latinica  ћирилица
24/03/2023 |  10:48 ⇒ 13:24 | Аутор: РТРС

Пожари у Бањалуци, горјеле двије гараже и ауто; Ухапшен осумњичени (ФОТО)

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, лишили су данас слободе лице иницијала З.Ч. из Бањалуке, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело oштећење и одузимање туђе ствари.
Запаљено ауто (Фото: Ватрогасно-спасилачка бригада Бањалука) -
Запаљено ауто (Фото: Ватрогасно-спасилачка бригада Бањалука)

- Надлежној полицијској станици, 23. марта 2023. године око 21.15 часова, оштећено лице пријавило је да је непосредно прије пријаве док се налазило у кући, чуло експлозију, те да у дворишту његове породичне куће у Бањалуци запаљено његово путничко возило "фолксваген" -истиче се у саопштењу.

Полицијски службеници су изашли на лице мјеста и потврдили наводе пријаве, као и припадници ватрогасне бригаде Града Бањалука су локализовали пожар.

Полицијски службеници су изашли на терен, те су оперативним радом дошли до сазнања да се са кривичним дјелом паљење аутомобила може довести лице З.Ч. из Бањалуке.

На лицу мјеста извршен је увиђај, а у току је криминалистичка обрада лица З.Ч.

О свему наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да се ради о наведеном кривичном дјелу, те да се након комплетирања и документовања предмета достави извјештај о почињеном кривичном дјелу.