latinica  ћирилица
24/03/2023 |  13:34 | Аутор: СРНА

Јавор: Одлука Владе Српске о британским и америчким дипломатама оправдана

Градоначелник Приједора Слободан Јавор изразио је апсолутну подршку одлуци Владе Републике Српске и функционера Српске, првенствено предсједника Милорада Додика, о прекиду сарадње са америчким и британским дипломатама у БиХ.
Слободан Јавор - Фото: СРНА
Слободан ЈаворФото: СРНА

- Без обзира да ли је неко у власти или опозицији, када видите годинама уназад однос према Републици Српској и према српском народу, када погледате антидејтонску политику за коју се залажу и британска и америчка амбасада и њихове дипломате, јасно је да је ова одлука оправдана и, могу слободно рећи, очекивана - рекао је Јавор новинарима у Приједору.

Он сматра да сваком ко има непријатељски однос према Републици Српској и српском народу треба ускратити комуникацију и сарадњу све до оног момента док се тај однос не промијени.

- Свако ко је добронамјеран, свако ко има жељу да сарађује са нама у Републици Српској, да поштује Дејтон, да поштује Устав, ми идемо испруженим рукама према њима. Значи, апсолутна подршка и пратићемо закључке и одлуке које усвоји народна скупштина и по томе ћемо поступати - додао је Јавор.

Влада Републике Српска усвојила је јуче Информацију о прекиду сарадње са америчким и британским дипломатама у БиХ због антидејтонског дјеловања.