latinica  ћирилица
24/03/2023 |  13:39 ⇒ 13:40 | Аутор: СРНА

Жунић: Недопустиво мијешање у унутрашња питања Српске узело маха

Усвајањем Информације о прекиду сарадње са америчким и британским дипломатама у БиХ због антидејтонског дјеловања, Влада Републике Српске је с разлогом ставила тачку на недопустиво мијешање у унутрашња питања Српске, што је узело маха, изјавио је шеф Клуба посланика СНСД-а у парламенту Српске Игор Жунић.
Игор Жунић - Фото: РТРС
Игор ЖунићФото: РТРС

Жунић је рекао Срни да су до овакве одлуке довели упорно ћутање на ствари које су усмјерене против интереса Републике Српске, а гласни коментари и различити захтјеви сумњивог морала када је ријеч о политичком животу у Српској.

- Клуб СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске поштоваће Владину информацију, а вјерујем да ће и сви други органи бити сложни да бисмо показали и упозорили на значај Републике Српске и заштитили наш интегритет - истакао је Жунић.

Влада Републике Српска усвојила је јуче Информацију о прекиду сарадње са америчким и британским дипломатама у БиХ због антидејтонског дјеловања.

Влада Српске сматра да је обавеза амбасада САД и Велике Британије да се не мијешају у унутрашње ствари других држава што се односи и на БиХ у којој су они само дипломатски представници, те ће обавијестити надлежне институције САД и Велике Британије о прекиду сарадње са амбасадама због њиховог антидејтонског дјеловања и кршења међународног права, Повеље УН и Бечке конвенције о дипломатским односима", саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.