latinica  ћирилица
24/03/2023 |  14:12 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

Обиљежен Дан општине Прњавор (ВИДЕО)

Поводом Дана општине, у Прњавору који је јуче и званично добио статус града, одржана је свечана сједница и положени су вијенци и служен парастос за 626 погинулих бораца у Одбрамбено-отаџбинском рату.
Обиљежен Дан општине Прњавор - Фото: СРНА
Обиљежен Дан општине ПрњаворФото: СРНА

Добијањем статуса града у овој локалној заједници се надају бржем развоју привреде и већем броју капиталних инвестиција.

Прошле године Прњавор је уложио седам милиона за инвестиције. Радна ће, кажу, бити и ова година. Водоснабдијевање сеоских подручја, обнова дијела градских улица, реновирање старе зграде општине, изградња кина, неки су од планираних пројеката.

- Што се тиче инвестиција у првиреди, неких пет или шест већих привредних субјеката који су купили земљу у пословној зони у текућој години кренуће са реализацијом тих инвестиција - рекао је начелник општине Дарко Томаш.

У инфраструктурне пројекте у Прњавору у посљедних шест година уложено је више од 27 милиона марака.

- Не више од двије трећине инвестиција које смо реализовали на подручју општине јесу подршка и помоћ виших ниова власти. Ммислим да смо ми у Прњавору добру сарадњу са предсједником Републике, предсједником Владе Републике Српске заиста искористили - додао је Томаш.

Скупштина општине Прњавор прогласила је 2001. године 24. март за Дан општине као сјећање на тај дан 1992. године, када су јединице Општинског штаба Територијалне одбране заузеле положаје на Мотајици и спријечиле продор непријатељских формација из правца Дервенте према Прњавору и бањалучкој регији.