latinica  ћирилица
24/03/2023 |  14:30 ⇒ 14:33 | Аутор: СРНА

Шулић-Ђуревић: Радиће се на проширењу туристичке понуде Вишеграда

Бања "Вилина влас" спада међу велике туристичке потенцијале Републике Српске и општине Вишеград, те ће се у сарадању са ресорним министарством радити на проширењу туристичке понуде ове локалне заједнице, истакнуто је данас на састанку министра трговине и туризма Дениса Шулића и начелника Младена Ђуревића.
Шулић и Ђуревић - Фото: СРНА
Шулић и ЂуревићФото: СРНА

Шулић је изразио задовољство што је Општинска управа направила додатан искорак у туристичкој понуди, наводећи да из године у годину све више људи долази у Вишеград.

- Превасходна окупација, нама у ресорном министарству и у Општинској управи, биће да људи остају дуже него што су до сада остајали у Вишеграду - изјавио је Шулић новинарима након састанка.

Он је истакао да је здравствени туризам доста развијен у Републици Српској и да ће дати максималан допринос и "Вилиној власи" и осталим бањским центрима да подигну квалитет и повећају број туриста.

Шулић је нагласио да интегрисани гранични прелаз Вишеград-Котроман има пуну подршку и од Министарства трговине и туризма Републике Српске да би се пројекат што прије завршио.

Ђуревић је рекао да Вишеград има много потенцијала у туризму и да је са министром договорио сарадњу, као и да су разговарали о низу пројеката које ће реализовати.

- Уз помоћ Владе Републике Српске и Министарства трудићемо се да поправљамо садржаје и да правимо нешто ново што ће задржати туристе да остају два и више дана - истакао је Ђуревић.

Он је нагласио да је на састанку било ријечи и о новим манифестацијама које ће планирати у сарадњи са Министарством.

- Број ноћења који је из године у годину већи говори да имамо шта да понудимо туристима - закључио је Ђуревић.