latinica  ћирилица
24/03/2023 |  15:57 ⇒ 17:10 | Аутор: РТРС

Чубриловић са представницима Свјетске банке: Наставак стратешких инфраструктурних пројеката

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић и представници Свјетске банке су током данашњег разговора у Бањалуци изразили опредјељење за наставак реализације стратешких инфраструктурних пројеката који се реализују уз подршку Свјетске банке.
Министар Чубриловић са представницима Свјетске банке - Фото: Уступљена фотографија
Министар Чубриловић са представницима Свјетске банкеФото: Уступљена фотографија

Представници Свјетске банке информисали су министра Чубриловића о Програму безбједног и одрживог саобраћаја, чији је циљ безбједнији и одрживији транспорт у региону Западног Балкана.

На састанку је разговарано о заједничким инфраструктурним пројектима Министарства саобраћаја и веза Републике Српске и Свјетске банке у области друмског и жељезничког саобраћаја, унапређењу безбједности саобраћаја, регионалне мреже путева и урбане мобилности, као и будућим пројектима у областима локалне инфраструктуре.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је да је један од приоритета и најважнијих инфраструктурних пројеката изградња магистралног пута Брод на Дрини – Шћепан Поље.

Саговорници су изразили опредјељење за наставак имплементације стратешких инфраструктурних пројеката, који се проводе уз подршку Свјетске банке. Министар Чубриловић и представници Свјетске банке оцијенили су да је сарадња ресорног министарства и Свјетске банке на изузетно високом нивоу, уз увјерење да ће успјешна сарадња бити настављена и у будућности - наведено је у саопштењу.