latinica  ћирилица
24/03/2023 |  16:53 ⇒ 17:02 | Аутор: СРНА

Петронијевић: Стално понављати истину да се не заборави

Адвокат Горан Петронијевић поручио је данас да НАТО агресор 1999. године није успио да побиједи српски народ ни ракетама, ни бомбама, ни осиромашеним уранијумом, те нагласио да се истина мора стално понављати, да млади не забораве овај злочин.
Горан Петронијевић - Фото: РТРС
Горан ПетронијевићФото: РТРС

- Морамо непрекидно понављати да млади то не забораве. У супротном би се могло десити да будемо `загрљени` са НАТО-ом и да му будемо на свему захвални - рекао је Петронијевић на округлом столу "НАТО ратови против Срба и Руса".

Он је нагласио да се од почетка сукоба на Космету видјело да Албанци нису сами и да иза њих стоји озбиљна сила, која је тада била прикривена, а сада отворено ратује у Украјини, а исти су и актери.

Петронијевић је рекао да се све што је урађено на Космету 1999. године сада понавља на Истоку. Он је рекао да се у Украјини практично све понавља и да Запад тамо спроводи стратегију лажне заставе, као и на Космету.

Он је подсјетио да је НАТО својевремено бомбардовао затвор у Истоку у којем су погинула 92, а рањено 111 Албанаца и било је покушаја да се то стави на терет Србима, те истакао да се то исто десило са затвором "Јеленовка" у Доњецку гдје су били затворени "Азовци".

- НАТО војници који ратују за Украјинце гађали су тај затвор јер су неки припадници Азова почели да причају. Током напада погинуло их је 49, два су накнадно преминула, а 72 је остало да живи и да свједочи. Историја се понавља - рекао је Петронијевић.

Петронијевић је нагласио да је Косово на силу отето и да мора бити враћено.

Округли сто "НАТО ратови против Срба и Руса" организовало је Српско-руско братство.

Модератор округлог стола био је професор геополитике Срђан Перишић, а о теми "НАТО ратови против Срба и Руса" говорили су пуковник Љубинко Ђурковић и дипломата Владимир Кршљанин.

Путем видеа обратили су се руководилац Россотрудничества - Јевгениј Примаков, предсједник Међународне словенске академије наука, образовања, умјетности и културе Сергеј Бабурин и оснивач и предсједник Фонда историјске перспективе и академик САНУ Наталија Нарочњицка.

Данас су се навршиле 24 године од почетка агресије НАТО-а на СР Југославију у којој је током 78 дана бомбардовања убијено 2.500 људи, међу којима најмање 79 дјеце, док је употреба забрањене муниције са осиромашеним уранијумом изазвала тешке посљедице по здравље становништва, а цијела земља претрпјела страшна разарања.