latinica  ћирилица
24/03/2023 |  17:12 ⇒ 17:27 | Аутор: СРНА

У Бањалуци отворена регионална конференција о предузетништву

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир поручио је данас у Бањалуци на отварању регионалне конференције о предузетништу под називом "Ја, предузетник" да Влада Српске и друге институције подржавају конференције којима је циљ промоција предузетништва, што је добро ради регионалне сарадње и будућих пројеката у Републици Српској.
У Бањалуци отворена регионална конференција о предузетништву - Фото: СРНА
У Бањалуци отворена регионална конференција о предузетништвуФото: СРНА

- Људи који су радили и обезбиједили профит и новац за своје компаније доприносе друштву и бољем стандарду, тако да ће у наредном периоду ова искуства бити добродошла и позитивно ће утицати на улагања у Српску - рекао је Будимир на отварању ове конференције која се одржава под покровитељством предсједника Републике Српске.

У два дана кроз панел дискусије и предавања 90 учесника имаће прилику да сазнају како су остварени предузетници започели своје прве предузетничке подухвате.

Оснивач платформе "Ја, предузетник" Ђорђе Петровић истакао је да је оваква конференција први пут организвоана ван граница Србије, те да само да фејсбук група окупља око 50.000 пратилаца, и додао да су на њихову сугестију направили овај регионални искорак.

- Усљед повратних информација које смо добијали одлучили смо да прва конференција, за коју сам сигуран да није посљедња, Бањалука буде наша почетна. Имамо око 90 учесника. То је и максималан капацитет, како смо могли да организујемо. Надамо се да ће у будућности бити прилике да организујемо и конференције за већи број људи - навео је Петровић.

Генерални директор компаније "М:тел" Јелена Триван истакла је да је и у њиховом интересу да пословна заједница у Републици Српској буде што јача, јер како је навела, мала и средња предузећа требају подршку већих компанија.

- Дајемо им подршку у ИТ сектору као и у смислу технолошких знања, те могућности коришћења наших сервиса. Хоћемо кроз ове конференције да их оснажимо и да их научимо међусобним искуствима како да постану отпорнији на све тржишне ударце. Што се нас тиче, осим на финансијску помоћ, могу да рачунају и на помоћ наших сервиса и технологија - нагласила је Триван.

Кроз дводневну конференцију, панел дискусије и предавања почетници ће сазнати како је изгледао пут који су прешли успјештни предузетници, који су то трендови и изазови са којима се сусрећу и како их превазилазе.