latinica  ћирилица
24/03/2023 |  19:19 ⇒ 22:37 | Аутор: РТРС

Вучић: Прије 24 године је умрло савремено међународно право (ФОТО/ВИДЕО)

24 је година прошло од када је почела агресија на СРЈ. Вечерас нас у Сомбору има послије 24 година убједљиво највише, рекао је предсједник Србије Александар Вучић поводом Дана сјећања на страдале у НАТО агресији који се обиљежава у Сомбору.
Александар Вучић - Фото:
Александар ВучићФото:

- То говори нешто лоше и нешто добро. И управо због тога сам одлучио да вечерас не читам лијепо срочене и припремљене говоре, први пут када вам се обраћам на овај важан дан, већ желим да говорим из срца и оно што мислим и да не дозволим да ме емоције у потпуности савладају и тиме нанесем неку штету нашем народу и нашој земљи. Прије 24 године коначно је умрло савремено међународно право - казао је Вучић.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Каже да то звучи, као неважна бирократска реченица.

- Али, није. То је много више од тога. Од тада, ништа више што се у свијету догађа, не може да буде горе од онога што су они учинили Југославији, која је крива само зато што је жељела да буде своја на своме, да буде слободна, слободарска и као таква није се допадала онима који су 89 срушили поредак и изградили онај у коме се само они питају за све. Успјели су да растуре много веће земље, и СССР, онда су наставили са Југославијом - рекао је Вучић.