latinica  ћирилица
25/03/2023 |  08:17 ⇒ 08:23 | Аутор: СРНА

Мјестимично влажни коловози

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мјестимично влажним коловозима, уз повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима.
Мокри коловози - Фото: РТРС
Мокри коловозиФото: РТРС

На путевима на којима се изводе радови режим вожње је измијењен и регулисан привременом сигнализацијом.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске без обзира на временске и саобраћајне услове савјетују максимално опрезну вожњу и подсјећају на обавезно посједовање зимске опреме.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча - Горажде у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано једном траком, због радова на санацији клизишта.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено.

На магистралном путу Брчко - Бијељина и на регионалном путу Стари Угљевик - Главичице, због радова саобраћај се одвија успорено уз повремене краткотрајне прекиде.

Успорен саобраћај због радова је и на дијелу магистралног пута Жегуља - Љубиње, дионица Подврсник - Љубиње.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини - Врба у тунелу Чемерно.

Измјене у саобраћају су и на путним правцима Приједор - Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка - Нова Топола - Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, те у тунелу Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље - Миљевина.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путу Стари Угљевик - Главичице.

У ФБиХ спорије због радова током дана саобраћа се на магистралним путевима Јабланица - Мостар у Доњој Јабланици и Семизовац - Олово на дионици Чевљановићи - Нишићи, као и на улазу у Столац из смјера Мостара, затим на скретању за Ораховицу на подручју Коњица, те на раскрсници Горња Калесија - Сапна.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње - Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.