latinica  ћирилица
25/03/2023 |  13:43 ⇒ 15:14 | Аутор: sputniknews.com

Снажан торнадо у Америци: Погинулe 23 особе, трага се за несталима (ФОТО/ВИДЕО)

Најмање 23 особе су погинуле, а десетине повријеђене у торнаду и јаким грмљавинама које су захватиле Мисисипи, саопштила је данас државна агенција за ванредне ситуације.
Торнадо погодио Мисисипи (Фото: EPA-EFE/MISSISSIPPI HIGHWAY PATROL HANDOUT BEST QUALITY FROM SOURCE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES) -
Торнадо погодио Мисисипи (Фото: EPA-EFE/MISSISSIPPI HIGHWAY PATROL HANDOUT BEST QUALITY FROM SOURCE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES)

Четири особе се воде као нестале, а тимови за потрагу и спасавање траже преживјеле послије олује која је синоћ погодила запад Мисисипија, навела је Агенција за ванредне ситуације Мисисипија на Твитеру, пренио је Ројтерс.

Нажалост, очекује се да ће број настрадалих расти, додала је Агенција.

Торнадо је уништио бројне објекте и онеспособио електродистрибутивну мрежу, наводи се у извјештају Националне метеоролошке службе.

Торнадо погодио Мисисипи (Фото: EPA-EFE/MISSISSIPPI HIGHWAY PATROL HANDOUT BEST QUALITY FROM SOURCE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES)

Олујно невријеме донијело је и град величине лоптица за голф у неколико држава на југу САД због чега је издато упозорење власти на "опасност по животе људи", преноси АП.

Национална метеоролошка служба потврдила је да је торнадо проузроковао значајну материјалну штету у подручју удаљеном 96 километара сјевероисточно од Џексона, у држави Мисисипи.

Градови Силвер Сити и Ролинг Форк претрпјели су разарања од торнада који је наставио да се креће даље у правцу сјевероистока брзином од 113 километара на сат без слабљења, ка Алабами у правцу градова Вајона и Ејмори.