latinica  ћирилица
25/03/2023 |  15:08 ⇒ 21:39 | Аутор: СРНА

Аулић: Миличевић износи неистине и ноторне глупости

Савјетник српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ Саша Аулић истакао је да је в.д. предсједника СДС-а Милан Миличевић износи неистине и ноторне глупости када је ријеч о Информацији Владе Републике Српске о прекиду сарадње са америчким и британским дипломатама у БиХ због антидејтонског дјеловања.
Саша Аулић - Фото: РТРС
Саша АулићФото: РТРС

- Јасно је да очајнички тражи тему на којој би прикупио неки политички поен, као што је очигледно да је на том путу поново залутао. Као прво, Миличевић би требао да прочита информацију о прекиду сарадње са америчким и британским дипломатама у БиХ, па би му било јасније на кога се тачно односи ова одлука Владе Републике Српске, односно ко су за представнике Српске непожељни саговорници - рекао је Аулић.

Он истиче да би Миличевић требао да зна и то да се у Њујорку налази сједиште Уједињених нација које нису америчка, већ међународна организација, чији су званичници предсједавајућој Цвијановић упутили позив за посјету.

- Треће, Миличевић свјесно заобилази истину, да не кажем да отворено лаже, када каже да је српски члан Предсједништва дала одобрење за било какву НАТО вјежбу. То је толико очигледна неистина и лако провјерљив податак да обесмишљава сваку озбиљну политичку полемику са оним који је у стању да тако нешто измисли и пласира у јавни простор - навео је Аулић.

Миличевић је навео да је, како каже, трагикомично да се у дану када Влада Српске доноси одлуку о прекиду сарадње са америчким и британским дипломатама у БиХ Цвијановићева налази у Њујорку у САД и да се "поставља питање зашто истог момента није сјела у авион и вратила се у Републику Српску".