latinica  ћирилица
25/03/2023 |  18:09 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Одржана "трка у камену"; Жерајић и Бошковићева побједници (ВИДЕО)

Око 250 учесника свих генерација из неколико земаља одмјерило је снагу у традиционалној "Требиње вертикал - трке у камену". Пред њима је био изазов да се из града попну на 1.224 метра висок врх планине Леоатар за што краће вријеме.
Трка у камену - Фото: РТРС
Трка у каменуФото: РТРС

Пред старт трке истезање, загријавање, посљедње припреме. Јер, трејл трка на Леотар једна је од тежих, кажу сви који су имали прилику да се опробају у оваквим такмичењима , и то због чињенице да вас најтежи успон очекује у завршници.

- Ово је сјајна трка и велики изазов - каже Јелена Јововић из Гацка.

Ове године снагу, брзину и спретност одмјерили су учесници из неколико земаља Европе, али титуле првака су однијели стари шампиони: Дејан Жерајић у мушкој и Милуша Бошковић у женској категорији .

- За овакве трке се припремам тако што прилагодим тренинг терену на коме ће бити одржана трка. Сада се припремам за Европско првенство на Проклетијама у ултра трчању - истакао је Жерајић.

Бошковићева, која је побједница трке у женској конкуренцији, рекла је да пети пут учествује у овој трци и пети пут побјеђује.

- Све је протекло у најбољем реду. Трка је означена, мапирана и организована на високом нивоу - навела је Бошковићева.

Први у категорији 50+ био је Требињац Небојша Пејановић. Прва награда мећу женама у категорији изнад 50 година отишла је у Француску, али и Требињка Нада Илић није имала велики заостатак. Иако има 64 године, каже сваке седмице два-три пута се пење на Леотар.

Ове године трка се бодовала и за Европско првенство у скај-ранингу у Црној Гори.

Предсједник Планинарског друштва "Вучји зуб" Игор Шкеро изразио је задовољство данашњом трком и рекао да је у њој учествовало око 250 такмичара из региона.

А како спортисти увијек предњаче и међу хуманитарцима, трка је дијелом имала и хуманитарни карактер , па су прикупљена средства за лијечење Милоша Божовића и Магдалене Влашки из Источног Сарајева.