latinica  ћирилица
26/03/2023 |  09:10 ⇒ 14:43 | Аутор: РТРС

Додик: Енергетска заједница региона - модел заједничког одговора изазовима (ВИДЕО)

Енергетска заједница земаља региона је прихватљив модел за Републику Српску како бисмо заједнички одговорили енергетским изазовима у будућности, написао је предсједник Српске Милорад Додик на свом Инстаграм налогу, додавши да је то поручио на панелу у склопу Самита енергетике "СЕТ Требиње 2023".
Милорад Додик (Фото: instagram.com/ mdodik.official) -
Милорад Додик (Фото: instagram.com/ mdodik.official)

Додик је напоменуо да "за сада ову идеју подржавају Мађарска, Република Српска и Србија, али да су и други добродошли да се прикључе јер је битно да земље региона сачувају своје интересе у односу на глобалну економију".

- Захвалио сам и мађарском министру спољних послова Петеру Сијарту који је присуствовао Самиту енергетике и показао да Мађарска има искрене, пријатељске односе са Српском с којом већ реализујемо заједничке пројекте, а планирамо и нове - рекао је Додик.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

Додик је подсјетио да је током недјеље обишао и радове у Бањалуци на изградњи арене за "Српска опен".

- Увјерио сам се да ће све бити спремно за највећи спортски догађај који се организује у Републици Српској - поручио је Додик.

Предсјендик Српске је навео да је посјетио општине Гацко и Билећа, гдје је с руководством разговарао о стању у тим локалним заједницама, као и помоћи коју републичке институције треба да пруже у рјешавању приоритетних проблема.

У петак је у Сомбору присуствовао обиљежавању годишњице НАТО бомбардовања Србиј.

- Тамо сам јасно поручио да је наша будућност као народа у уједињењу Републике Српске и Србије и да та идеја треба да живи без обзира на то шта о томе кажу управо они који су нас бомбардовали - истакао је Додик.