latinica  ћирилица
26/03/2023 |  11:03 ⇒ 14:13 | Аутор: СРНА

Савез ратних војних инвалида Српске: Припаднике 103. бригаде ХВО није стигла судска правда

Савез ратних војних инвалида Републике Српске саопштио је да је припадницима злогласне 103. бригаде Хрватског вијећа одбране, коју је јуче одликовао хрватски предсједник Зоран Милановић, требало судити за чињење стравичних злочина над српским народом.
Заставе Републике Српске - Фото: РТРС
Заставе Републике СрпскеФото: РТРС

- Да је правде које нема за српски народ, припадницима те бригаде требало је судити за чињење тешких ратних злочина, али није. Изгледа да их судска правда никада неће стићи, али стиће их кад тад божија правда - саопштено је из Савеза.

Из Савеза најоштрије осуђују окупљање припадника по злу познате 103. бригаде ХВО у Дервенти и истичу да је срамотно што им је предсједник Хрватске подијелио ордење дан уочи обиљежавања 31 година од стравичног злочина над српским цивилима у Сијековцу.

- Сви Срби ма гдје се налазили треба да осуде овај сраман чин хрватског предсједника - наводе из Савеза и додају да треба предузети све како се овако нешто никада више не би десило на простору Републике Српске.

Уколико се овако нешто не би спријечило, из Савеза наводе да ће бити принуђени да се самоорганизују и спријече оваква догађања.

- Нека се у лијепој њиховој окупљају, постројавају, одликују кога год хоће, а на подручје Републике Српске нису добродошли и не треба никада да долазе са оваквим намјерама - наводи се у саопштењу Савеза.

Из Савеза ратних војних инвалида подсјећају да је предсједнику Србије Александру Вучићу било забрањено да у највећем стратишту за Србе у Јасеновцу ода почаст, запали свијећу и положи вијенац за стотите хиљада звјерски убијених Срба.

Предсједник Хрватске Зоран Милановић присуствовао је јуче у Дервенти обиљежавању 31 године од оснивања 103. бригаде ХВО коју је одликовао Редом Николе Шубића Зринског.