latinica  ћирилица
26/03/2023 |  12:27 | Аутор: ТАНЈУГ

Ераковић: Идемо у Црну Гору по нова три бода

Фудбалски репрезентативац Србије Страхиња Ераковић изјавио је данас да његов национални тим жели да побиједи Црну Гору у другом колу групе Г квалификација за Европско првенство, које ће бити одиграно наредне године у Њемачкој.
Страхиња Ераковић (Фото: EPA-EFE/Tamas Kovacs HUNGARY OUT, илустрација) -
Страхиња Ераковић (Фото: EPA-EFE/Tamas Kovacs HUNGARY OUT, илустрација)

Србија је прије два дана у Београду побиједила Литванију 2:0, док је Црна Гора у Разграду савладала Бугарску 1:0.

Фудбалери Србије допутовали су данас у Подгорицу гдје ће сутра од 20 часова и 45 минута играти са селекцијом Црне Горе.

- Није било времена за неку дубљу анализу њихове утакмице, то нас очекује у недјељу увече по повратку са тренинга. Видио сам гол и драго ми је да се мој велики пријатељ Никола Крстовић нашао у улози јунака. Тресе мреже у дресу свог клуба, сада је постигао првенац и за репрезентацију и свакако је један од играча на кога морамо да обратимо посебну пажњу. Трудићемо се да га неутралишемо и да му оставимо што мање простора - рекао је Ераковић, преноси званични сајт ФСС.

Ераковић је истакао да очекује паклену атмосферу на стадиону у Подгорици.

- То је нешто на шта смо навикли и не треба да нам представља проблем. У петак је такође био сјајан амбијент на стадиону "Рајко Митић" и захвалио бих се још једном публици на великој подршци против Литваније. У Црну Гору идемо по нова три бода и желимо да останемо на челу табеле и послије другог кола квалификација за ЕП - истакао је српски фудбалер.

Српски фудбалер Драгиша Гудељ, брат репрезентативца Немање, завршио је синоћ у болници пошто је изгубио свијест на утакмици треће шпанске лиге између његове Кордобе и Ферола.

Драгиша Гудељ је тренутно у стабилном стању и успјешно се опоравља.

- Били смо уз Немању, тешко је све то поднио, али најважније да је са Драгишом све у реду и да је почео да се опоравља - рекао је Ераковић.