latinica  ћирилица
26/03/2023 |  18:51 ⇒ 27/03/2023 | 10:16 | Аутор: Б92

Пикси: Очекујем све најбоље у Подгорици; Митровић: Увијек идемо на побједу (ФОТО)

Селектор фудбалске реперезнтације Србије Драган Стојковић Пикси рекао је да не постоје непознанице између његовог и тима Црне Горе.
Драган Стојковић Пикси (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg) -
Драган Стојковић Пикси (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg)

Фудбалери Србије у понедјељак од 20.45 играју против Црне Горе у Подгорици други меч квалификација за Европско првенство у Њемачкој наредне године.

Оба тима су квалификације почели побједама, Србија је била боља од Литваније, а Црна Гора од Буграске.

- Што се Црне Горе тиче не постоје тајне међу нама. Знамо чиме располажу, испратили смо први меч и побједу важну за њих. Знам да нема Јанковића који је повријеђен и одличан је играч. Што се осталих тиче, познајемо све, да им не набрајам имена. Једино сам се уплашио кад сам видио Савићевић у тиму, помислио сам да се није Дејо вратио, како бисмо онда. Срећа, то је млађи Савићевић. То је добра и млада екипа која не смије да се потцијени. То су осјетили и Холанђани, много их цијеним, много је добрих играча и анализа која смо имали ће нам дати смјернице - рекао је Стојковић на конференцији за медије.

Србија ће дефинитивно играти без Филипа Костића.

- Лоша вијест за нас, јуче је напустио тим. Ради се о упали Ахилове тетиве. Није било потребе да ризикујемо и одлука је била да се врати у клуб. Неће бити у комбинацији за игру - рекао је Пикси.

ФС Црне Горе апеловао је на навијаче да навијају у спортским границама, а Стојковић вјерује да ће у Подгорици бити сјајан амбијент.

- Очекујем одличну атмосферу и пун стадион, ове утакмице имају велику важност. Од мог тима увијек очекујем да буде најбољи и осваја бодове. У понедјељак нам се пружа послије прве препреке друга прилика да стигнемо до важних бодова, очекујем узбудљив меч, такмичарски и вјерујем да моји момци могу да изнесу терет. Очекујем све најбоље - поручио је Пикси.

Стојковић није желио да открије стартну поставу за предстојећи меч.

- То ћете видјети сутра. Послије данашњег тренинга ће бити доста јасније, а ја ћу донијети одлуке које су у интересу тима када је тактика у питању и те се одлуке доносе увијек хладне главе. Постоји неколико опција и драго ми је због тога. Онај састав који буде истрчао сматраћу да је најспремнији што се мог тима тиче и тимске игре. И не треба заборавити да сада имамо пет измјена, што даје довољно простора и времена да повлачите неке потезе у односу на резултат и дешавања на терену.

Податак да Србија није остварила два тријумфа на старту у посљедњих пет квалификационих циклуса изненадио је Драгана Стојковића.

- Нисам знао то. Сада ћемо покушати да срушимо ту традицију. Не брине ме превише нити обраћам пажњу на то. Знамо шта нам је циљ и да су бодови важни и да носе исту тежину. Дошли смо да се надигравамо и да покушамо кроз наш циљ да тако буде. Не заборавимо да противник жели исто то. Понављам, све ћемо учинити да утакмицу ријешимо у своју корист, али неће бити лако. Ко тако мисли, у великом је проблему. Свјесни смо одговорности, тежине и важности сваке утакмице. То је оно што видим у мојим играчима, тај менталитет који нас је красио кроз ове двије године. То довољно показује да смо на добром путу да можемо да играмо добро, атрактивно, квалитетно и да побјеђујемо. Са те стране се ништа неће мијењати у односу на противника. Увијек се трудимо да будемо доминантни и контролишемо игру. Игра везног реда нам много значи, али су и остали елементи важни, напад и одбрана. Подређени смо тимској игри, нема егоизма, битно је да наставимо са нашом игром, да држимо контролу игре и тражимо своју шансу кроз квалитет и грешку противника - поручио је Пикси.

Стојковић је говорио и о свом доласку у Подгорици, истакавши да се у главном граду Црне Горе осјећа пријатно.

- Као и увијек, први пут сам дошао у овој улози. Срео сам много пријатеља, познаника, дочекало нас је лијепо вријеме и са те стране угођај је предиван. Са Дејаном Савићевићем сам се чуо и прије неколико дана и данас. Причали смо о фудбалу и свему. И о томе да је стари хотел Црна Гора промијенио име у Хилтон. Мени се оно прво име више свиђа - поручио је Драган Стојковић.

Митровић: Имамо поштовање према Црној Гори, али ми увијек идемо на побједу

Српски фудбалски репрезентативац Александар Митровић изјавио је данас да има поштовање за црногорску селекцију, али је додао да ће његов тим ићи на побједу у Подгорици.

- Осјећам се добро, послије четири године овдје. Била је то лијепа утакмица, права атмосфера. Надамо се да ће и сутра бити добар резултат, ако поново дам гол биће перфектно. Вежу ме свакако лијепа сјећања. Надам се да ће и у понедјељак бити тако - рекао је Митровић.

Он је истакао да је Црна Гора квалитетан тим.

- Имају добар костур, који је дуго на окупу. Предводе их Стеван Јоветић и Стефан Савић, али ту је још много добрих играча. Побједа у Бугарској им је дала вјетар у леђа и сигурно да ће жељети нови успјех. Имамо поштовање, али ми идемо увијек на побједу. Надам се спектаклу, доброј утакмици и атмосфери и победи - додао је српски фудбалер.