latinica  ћирилица
27/03/2023 |  08:12 ⇒ 11:56 | Аутор: РТРС

Гверић: Привредна сарадња Аустрије и Српске на завидном нивоу (ВИДЕО)

Привредна сарадња Аустрије и Републике Српске је на завидном нивоу, рекао је Драго Гверић, директор Иновационог центра Бањалука гостујући у нашем Јутарњем програму.
Драго Гверић - Фото: РТРС
Драго ГверићФото: РТРС

- Предузећа из сектора металопрерада и дрвопрерада имају прилику да се пријаве на пројекат повезивања предузећа из Републике Српске са привредницима у Аустрији, а циљ обуке је да се полазницима пренесу знања која могу допринијети ефикаснијем наступу према предузећима у Аустрији - рекао је Гверо.

Истакао је да ће наши привредници имати прилику да се представе у Аустрији и да изграде партнерску мрежу.

- Прилику за партнерства имају све компаније из Српске било да се ради о производњи, извозу или увозу роба - додао је он.

Позив је објавило представништво Републике Српске у Аустрији, у сарадњи са Привредном комором из Беча, Иновационим центром из Бањалуке и Републичком развојном агенцијом Српске.

Пословно повезивање намјењено је руководству и представницима предузећа из сектора метало и дрво прераде, која су заинтересована за успостављање пословне сарадње са предузећима из Аустрије, а која имају интерес склапања партнерског односа и сарадње у областима извоз, увоз, заступништво, заједничко улагање и друго.

Рок за пријаве је 30. март.