latinica  ћирилица
27/03/2023 |  08:59 ⇒ 09:08 | Аутор: РТС

Богдановић одличан у поразу Атланте од Минесоте, ефикасан повратак Џа Моранта (ВИДЕО)

Кошаркаши Минесоте надиграли су Атланту са 123:119 на гостовању, а до побједе их је предводио Џа Морант који се поново вратио у стартну поставу. На другој страни, домаћинима нису много од помоћи биле ни одличне игре Тре Јанга и Богдана Богдановића.
Богдан Богдановић (Фото: илустрација/EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS) -
Богдан Богдановић (Фото: илустрација/EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS)

Послије бројних проблема које је изазвао својим неприкладним понашањем и суспензија, на терен се врло успјешнпо вратио Џа Морант и предводио Мемфис до шесте узастопне побједе.

Морант је убацио 27 поена уз три скока и шест асистенција, а пратио га је Дезмонд Бејн са 25 поена и пет асистенција, за славље којим су дошли на само три побједе до Денвера, првопласитаног на Западу.

На другој страни у тиму домаћина Тре Јанг је био најефикаснији играч меча са 28 постигнутих поена и 10 асистенција.

Одлично су га пратили Клинт Капела са 18 поена, 16 скокова и четири рампе и Богдан Богдановић са 10 поена уз по два скока и асистенције али је све то било недовољно да избјегну пораз.

На гостовању је славила и Минесота надигравши Голден Стејт са 99:96, а предводио их је Наз Рид са 23 поена и шест скокова.

Еуди Гобер је постигао 10 поена уз 18 скокова, Карл-Ентони Таунс дао је 14 поена уз две важне тројке у финишу, а Ентони Едвардс је додао 12 поена.

На другој страни Стеф Кари је, у финишу меча, из тешке позиције промашио тројку за продужетак, а утакмицу је завршио са 20 поена уз шест скокова и девет асистенција, док је најефикаснији био Џордан Пул са 27 поена. Дрејмонд Грин је додао 12 поена уз седам скокова и пет асистенција.

Бостон Селтикси декласирали су Сан Антонио са 137:93 иако у тиму није било Џејсона Тејтума. Најефикаснији је био Џејлен Браун са 41 поеном, Малколм Брогдон додао је 20, а Дерик Вајт 19 поена.

Кливленд је побиједио Хјустон са 108:91, уз 24 поена Џерета Алена и 22 Донована Мичела, а на другој страни је Џејлен Грин убацио 30 поена. Бобан Марјановић није улазио у игру.

Бруклин Нетсима није помогла ни фантастична партија Микела Бриџеса, који је дао 44 поена, али је Орландо славио са 119:106. До побједе их је предводио тандем Кола Ентонија са 21 поеном и Франца Вагнера са 19 поена уз 10 скокова и шест асистенција.