latinica  ћирилица
27/03/2023 |  11:07 ⇒ 11:51 | Аутор: ТАНЈУГ

Јако невријеме у Ровињу и Поречу чупало стабла, вода ушла у бројне објекте (ФОТО)

Jако невријеме захватило је ноћас подручје Ровиња и Пореча, гдје је јак ветар чупао дрвеће из коријена, а обилна киша поплавила бројне саобраћајнице, станови и пословне просторе, потврдио је данас жупанијски ватрогасни командант Дино Козлевац.
Невријеме у Ровињу (Фото: Фејсбук/Vatrogasci Jvp Rovinj-Rovigno) -
Невријеме у Ровињу (Фото: Фејсбук/Vatrogasci Jvp Rovinj-Rovigno)

У ноћашњем невремену у Ровињу је поплављено старо језгро града, а ватрогасци су били на терену више сати и имали су чак 21 интервенцију.

У самом центру Ровиња вода је улазила у куће и пословне просторе, а посебно је критично било у улици Царера, која је у потпуности била под водом.

Јак вјетар рушио је стабла, па је у насељу Кармело велики бор пао на три аутомобила. Ситуација се у међувремену смирила, а све дежурне службе тренутно су на терену.

Олујно невријеме прошле ноћи захватило је и Пореч и околину и проузроковало је веће материјалне штете. Повријеђених нема, а све градске службе су на терену.

Према засад доступним информацијама, преноси агенција, невријеме је највише погодило центар града, гдје је јак ветар рушио стабла и гране, а на неколико су мјеста страдали и кровови и надстрешнице те неколико штандова.

Према ријечима командатнка поречке Јавне ватрогасне јединице Дениса Матошевића, поречки ватрогасци су ноћас имали десет интервенција на ужем подручју града, највећим дијелом због уклањања стабала која су пала на путеве и блокирала саобраћај.

- У овом тренутку најважније је да нико није страдао. Све дежурне службе су на терену, санира се штета, било је проблема и с пловилима које је требало посебно везивати, а ватрогасци су током ноћи у Ровињу и Поречу имали више од тридесет интервенција - рекао је жупанијски ватрогасни командант Дино Козлевац.