latinica  ћирилица
27/03/2023 |  12:01 ⇒ 12:23 | Аутор: РТРС

ИРБ: Промовисан нови производ - софтвер; Прикупљаће јавне позиве донатора у БиХ и европских приступних фондова

У Инвестиционо-развојној банци промовисан је нови производ - софтвер који ће прикупљати све јавне позиве донатора у БиХ и европских приступних фондова.
Састанак у ИРБ - Фото: РТРС
Састанак у ИРБФото: РТРС

База података налазиће се на сајту ИРБ-а, па ће заинтересовани на једном мјесту наћи све што их занима.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је оцијенио да је софтвер за прикупљање јавних позива велика помоћ за привреднике и локалне самоуправе који су заинтересовани за добијање одређених средстава.

- На сајту се налази база података у којој правно лице, локална самоуправа, комунално предузеће треба само да се региструју. Ми прикупљамо позиве и достављамо сходно дјелатности коју ко обавља и заједно са њима пишемо апликацију и пројекте у циљу да би што више донаторских средстава повукли у Српску и да би наши привредници и локалне самоуправе имали више новца на располагању, а то утиче и на развој Српске - рекао је вршилац дужности директора ИРБ-а Дражен Врховац.

Он је додао да је ИРБ, заједно са Владом Српске, протеклих година низом мјера спасио домаћу привреду, те да интензивно у иностранству промовише могућности улагања у Српску.