latinica  ћирилица
27/03/2023 |  14:16 ⇒ 14:19 | Аутор: РТРС

Вишковић-Наим: Подршка реформи јавних предузећа у Српској

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Бањалуци, са Аријем Наимом, регионалним менаџером Међународне финансијске корпорације, за Средњу и Југоисточну Европу, Групација Свјетске банке.
Радован Вишковић и Ари Наим - Фото: Уступљена фотографија
Радован Вишковић и Ари НаимФото: Уступљена фотографија

На састанку је оцијењено да постоји значајан простор за сарадњу са Међународном финансијском корпорацијом кроз реализацију различитих пројеката, који ће, првенствено, допринијети даљем развоју реалног сектора у Републици Српској и БиХ.

Регионални менаџер Међународне финансијске корпорације за Средњу и Југоисточну Европу Ари Наим упознао је Вишковића са активностима ИФЦ-а, те истакао да је ова међународна финансијска институција, између осталог, заинтересована да пружи подршку реформи јавних предузећа у Републици Српској, подршку даљем развоју малих и средњих предузећа, те да је спремна да инвестира у пројекте из области обновљивих енергија, као и у успостављање еколошких индустријских паркова у Републици Српској и БиХ.

Вишковић je упознао представнике Међународне финансијске корпорације са приоритетима у раду Владе Српске, од којих су најважнији: даљи економски и привредни развој, дигитализација, реформа јавних предузећа, унапређење здравственог система, те пронаталитетна политика.

Истакао је да је за Владу Републике Српске најуспјешнија сарадња са Свјетском банком, у оквиру које је реализовано много квалитетних пројеката, наводећи као примјер пројекат подршке запошљавању.

Вишковић je оцијенио да је данашњи састанак био добар и конструктиван, као и да ће представници Владе и Међународне финансијске корпорације, за Средњу и Југоисточну Европу у наредном периоду наставити да раде на конкретизацији сарадње.